Professional in levenseindezorg

De zorgen, de vragen, de taboes of valkuilen, de intense gesprekken - jij kent ze van dichtbij! Afscheid nemen is een stevig proces, zowel voor wie vertrekt als voor wie achterblijft... Én ... voor wie begeleidt.Misschien kunnen wij jou wel een stukje ondersteunen? Of kunnen we elkaar aanvullen? Teamwork makes dreamwork!  Al onze dienstverlening is kosteloos. 

Educatieve materialen

Op zoek naar gespecialiseerde literatuur rond zorgplanning; verlies en rouw; euthanasie; levenseinde ... ? Of misschien wil je wel eens in onze educatieve materialen duiken? Gespreksstarters, bordspelen, kaartensets, ... ontlenen om een uitwisseling op gang te brengen?  Specifiek materiaal nodig voor kinderen? Films, prentenboeken, spelletjes, ... om beladen of ingewikkelde zaken bespreekbaar te maken?    Kom onze infotheek eens verkennen of snuister  digitaal.  

Gesprekken/ Gespreksgroepen

Levenseindezorg is een prachtige bezigheid, maar het kan soms in je kleren blijven hangen. Wees welkom voor een vertrouwelijk gesprek over wat jou raakt, drijft of zwaar valt.    Denk je dat je cliënt of zijn/haar omgeving nood heeft aan een luisterend oor? Iemand die samen dit stukje hobbelig pad helpt te bewandelen? Verwijs gerust door. 
We bieden stervensbegeleiding, rouwbegeleiding, en ondersteuning (cliënt en/of nabestaanden) bij euthanasietrajecten.
Al is elk verhaal uniek, soms kan niemand je beter begrijpen dan een lotgenoot. We leiden diverse gespreksgroepen en maken graag wegwijs in een aanvullende aanbod door externen.  

Voorafgaande zorgplanning/ Laatste wensen

Orgaandonatie, wilsverklaringen, euthanasie, patiëntenrechten, ... Hoe zitten die regelingen precies in elkaar en hoe stel je het correct op papier? Kom langs voor een gesprek waarin we alle opties overlopen en jouw vragen beantwoorden.  Ruimer de zaken op orde stellen? Eens op een rijtje zetten welke abonnementen er zijn, wat iemand wenst voor de huisdieren of hoe de mailbox moet behandeld worden?  Kom langs voor onze invulbrochure 'Laatste Wensen' of bekijk ze digitaal.

Voordrachten/Tutorials

Wil je wel eens het fijne weten over een bepaald onderwerp? Plan je voordrachten voor jouw vereniging? Zouden je collega's wel eens een infosessie op maat waarderen? Wij verzorgen analoog & digitaal voordrachten rond patiëntenrechten, voorafgaande zorgplanning, nadenken over je laatste wensen, omgaan met rouw, kinderen ondersteunen bij verlies, ...    Eerder nood aan instant informatie? Bekijk onze tutorials! 

Afscheids/ Herdenkingsrituelen

Rituelen zijn van alle tijden en culturen. Met een gepast gebaar, mooie muziek, de juiste woorden kan je troost vinden en/of de stap maken naar een veranderde realiteit.  Zowel in groep als  individueel kan zo'n moment krachtig werken.  Wil jij graag een afscheid organiseren voor iemand? Of samen één en ander vastleggen? Of voel je nood aan een herdenkingsmoment?  Wij begeleiden je van A tot Z of bieden je coaching/inspiratie om zelf aan de slag te gaan.     

Levensportret

Elk leven heeft een rode draad, een uniek scenario. Het kan rust geven om de balans eens op te maken en stil te staan bij wat was. Tegelijk kan het voor de omgeving ook een mooi aandenken zijn om zo'n levensverhaal op papier te hebben.   Ken jij iemand die hier deugd zou van hebben? Neem contact! We gaan in gesprek en tekenen samen een persoonlijk 'levensportret' op. Een verhaal om te koesteren, om zelf kracht uit te putten en/of om door te geven...