Ik ben iemand verloren

Afscheid nemen van iemand is nooit eenvoudig. Niet op het moment zelf (als je die kans al krijgt), maar ook niet nadien. 'Afscheid nemen' klinkt als een moment of een afgelijnde daad, maar eigenlijk is het een proces. Beetje voor beetje kan je iets of iemand loslaten. En tegelijk vind je beetje voor beetje terug. Herinneringen, dingen die nog verbinden ... 

Gesprekken/ Gespreksgroepen

Iemand verliezen kan diep ingrijpen op je leven. Het kan erg overweldigend zijn vanwege alle emoties. Je lichaam gedraagt zich anders? Je relaties staan onder spanning? Je vraagt je af wie je bent zonder hem/haar? Je leven is helemaal ontregeld door alle praktische gevolgen? Is wat je voelt of denkt wel normaal? Wat je zorgen ook zijn, bij ons vinden ze een veilig plek. We beluisteren wat je bezig houdt en zoeken samen naar troost, helderheid en betekenisgeving. 

Afscheids/ Herdenkingsrituelen

Voel je je aangesproken door het vrijzinnig humanisme en onze manier om de wereld te bekijken? Voor ons is elke mens uniek en elk levensverhaal, elk zingevingskader dus ook. Onze rituelen zijn persoonlijk en op maat. Ze vertrekken vanuit wat jij zelf belangrijk vindt.   Heb je nood aan een mooi moment om afscheid te nemen en je gevoelens vorm te geven? Voor jezelf of voor een ruimere groep? Van een brainstorm tot het uitschrijven van teksten, van klassiek tot 'out of the box' - wij staan voor je klaar!

Woorden van Troost

Toen corona uitbrak maakte de wereld een digitale sprong. Wij ook.  Op 'Woorden van Troost' proberen we allerlei informatie en inspiratie samen te brengen rond het levenseinde. Van kijktips tot longreads, neem een duik in onze website en pik eruit wat jou aanspreekt.