Ik ben iemand verloren

Afscheid nemen van iemand is nooit eenvoudig. Niet op het moment zelf (als je die kans al krijgt), maar ook niet nadien. 'Afscheid nemen' klinkt als een moment of een afgelijnde daad, maar eigenlijk is het een proces. Beetje voor beetje kan je iets of iemand loslaten. En tegelijk vind je beetje voor beetje terug. Herinneringen, dingen die nog verbinden ... 

Gesprekken/ Gespreksgroepen

Iemand verliezen kan diep ingrijpen op je leven. Het kan erg overweldigend zijn vanwege alle emoties. Je lichaam gedraagt zich anders? Je relaties staan onder spanning? Je vraagt je af wie je bent zonder hem/haar? Je leven is helemaal ontregeld door alle praktische gevolgen? Is wat je voelt of denkt wel normaal? Wat je zorgen ook zijn, bij ons vinden ze een veilig plek. We beluisteren wat je bezig houdt en zoeken samen naar troost, helderheid en betekenisgeving. 

Elk verhaal is welkom. Bij ons zijn er geen taboes. We bieden bv. ook nazorg bij euthanasietrajecten. 

Afscheids/ Herdenkingsrituelen

Voel je je aangesproken door het vrijzinnig humanisme en onze manier om de wereld te bekijken? Voor ons is elke mens uniek en elk levensverhaal dus ook. Onze rituelen zijn persoonlijk en op maat. Ze vertrekken vanuit wat jij zelf belangrijk vindt.   Heb je nood aan een mooi moment om afscheid te nemen en je gevoelens vorm te geven? Voor jezelf of voor een ruimere groep? Van een brainstorm tot het uitschrijven van teksten, van klassiek tot 'out of the box' - wij staan voor je klaar!

Educatieve materialen/ Boeken

Soms kan een boek je beste vriend zijn. Je klankbord. Je blikopener. Je spiegel. Soms kan het ook gewoon een heldere bron van informatie zijn. Een plek waar alles mooi op een rijtje staat. Of zoek jij hulpmiddelen om in gesprek te gaan met je omgeving? Of iets om kinderen te ondersteunen?    Grasduin  in onze bibliotheek vol boeken, spelletjes, films, enz. Er is een zeer uitgebreid aanbod rond levenseinde.  Kom onze infotheek eens verkennen of snuister digitaal.