Ik ga iemand verliezen

Het is mooi als je nog de kans krijgt afscheid te nemen van iemand. Het is ook moeilijk. Wat zeg je? Wat doe je? Hoe ga je om met die druk van een naderend einde? 

Gesprekken

'Anticipatorische rouw', het is een ding.  Allerlei emoties, angsten, bezorgdheden, ... Ook al moet het verlies nog komen, het raakt je nu al enorm. Praten kan helpen. Of misschien heb je er al een heel mantelzorgtraject op zitten en ben je jezelf wat verloren onderweg?  Of zijn er spanningen in de familie? Loopt de communicatie stroef? Wat je zorgen ook zijn, bij ons vinden ze een veilig plek. We beluisteren wat je bezig houdt en zoeken samen naar troost, helderheid en betekenisgeving.    

Levensportret

Elk leven heeft een rode draad, een uniek scenario. Het kan rust geven om de balans eens op te maken en stil te staan bij wat was. Tegelijk kan het voor de omgeving ook een mooi aandenken zijn om zo'n levensverhaal op papier te hebben.   Ken jij iemand die hier deugd zou van hebben? Neem contact!  We gaan in gesprek en tekenen samen een persoonlijk 'levensportret' op. Een verhaal om te koesteren, om zelf kracht uit te putten en/of om door te geven... 

Uitvaartrituelen

Soms regel je graag wat dingen op voorhand. Weet je graag waar je aan toe zal zijn, eens het afscheid definitief is. Voel je je aangesproken door het vrijzinnig humanisme en onze manier om de wereld te bekijken? Voor ons is elke mens uniek en elk levensverhaal dus ook. Onze rituelen zijn persoonlijk en op maat. Ze vertrekken vanuit wat iemand zélf belangrijk vindt. We kunnen met jou of in samenspraak met anderen al voorbereidingen treffen. Van een brainstorm tot het uitschrijven van teksten, van klassiek tot 'out of the box' - wij staan voor je klaar! 

Educatieve materialen/ Boeken

Op zoek naar een verhaal waarin je je kan herkennen? Een gespreksstarter om dingen bespreekbaar te maken op een luchtige manier? Materialen om kinderen te ondersteunen?  Kom zelf grasduinen in onze collectie of leg ons je situatie voor en dan stellen we een pakketje op maat samen.   

Zorgplanning/ Laatste wensen

Zitten jij of je naaste met zorgen over het medische luik? Wil je doorspreken en vastleggen welke behandelingen wel of niet gewenst zijn? We leggen graag alle opties uit en hoe je dit correct op schrift stelt.  Of lig je meer wakker van de praktische aspecten? Wat met de abonnementen, de huisdieren, de sociale media, ... ? Vraag onze gratis planner aan om alles helder in kaart te brengen, of bekijk hem online.  

Woorden van Troost

Toen corona uitbrak maakte de wereld een digitale sprong. Wij ook.  Op 'Woorden van Troost' proberen we allerlei informatie en inspiratie samen te brengen rond het levenseinde. Van kijktips tot longreads, neem een duik in onze website en pik eruit wat jou aanspreekt.